Datamaskin som hobby

For mange har datamaskinen blitt en av de viktigste delene av fritiden. Det er ikke så rart, for om man har en datamaskin og tilgang til Internett så har man i utgangspunktet tilgang til hele verden. Mulighetene man har til å dyrke fritidsinteresser er enorme.

Spill og fora i rikt monn på nett

Mange velger å dyrke en interesse på nettet i håp om å lære noe nytt om sin store lidenskap. Til dette har særlig forumene blitt interessante, da man kan utveksle meninger og erfaringer om alt. Historieinteresserte deler ofte sine interesser via forumer, og forumet Historum har blitt et av de største av disse.

Gaming og spill vet alle at har blitt veldig stort, og mange liker å prøve å vinne noen penger ved å dyrke denne interessen.

Sport – en evig favoritt

Sport har mennesket fulgt med på siden tidenes morgen, og Internett har gjort det mulig å følge med på arrangementer og ligaer verden over. Hvis man virkelig skal dyrke denne interessen gjelder det å følge noen av de største mediehusene, og BBC Sport følger alt som kan krype og gå innen idrettsverdenen.

I dagens verden er det korte nyhetsoverskrifter som gjelder, da folk vil ha med seg mest mulig, fortest mulig. Mange mediefolk er kritiske til denne trenden, da de mener at det fører til at folk ikke får med seg nødvendig bakgrunnsinformasjon, og at dagens nyhetsgenerasjon blir ukritiske. Kritikerne mener at det er nødvendig å lese mer dyptgående om hvordan verden henger sammen for å forstå sammenhengen mellom nyhetshendelsene. På nettsidene til Marxists.org kan man finne mange av de klassiske politiske tenkerne sine skrifter, og folk som har studert disse har gjerne en helt annen ballast for å ta til seg alle hendelsene vi nå får rett på datamaskinen.