Innredning som hobby

Det er gøy å gjøre endringer i hjemmet, og du trenger ikke å leie inn profesjonell hjelp for å få jobben gjort. Ofte er det heller ikke så mye som skal til for å forandre et rom. Små detaljer kan skape et nytt helhetsinntrykk. Her er noen enkle tips til hjemmet.

Å endre fargene i et rom kan forandre stemningen i rommet. Og du trenger ikke å male veggene for å skape forandring. Start med å bytte gardiner. Velg en helt annen farge enn tidligere, og så kjøper du noen puter i samme farge, men ikke i samme nyanse. Velger du grønne gardiner, kjøper du puter eller putetrekk i andre nyanser av grønt. Velg dekordetaljer i ulike nyanser av samme farge, eller i kontrastfarger. Har du gardiner og putetrekk i ulike farger, kan du raskt og enkelt gjøre endringer etter humør og årstid.

Gjør rommene dine personlige. Møbler er noe mange har likt av, men de små detaljene er kanskje helt unike for deg. Sett fram ting du eller barna har laget, lag deg en samling av suvenirer eller små gjenstander. Hvis du samler på ting, kan deler av samlingen brukes som innredningsdetaljer. Du kan også gjøre et rom mer personlig ved å bruke egne bilder som er innrammet i rammer. Bildene kan henges på veggen eller plasseres på hyller og hjørnebord.

Det er ikke alle som tenker på planter som innredning, men planter kan gi rommet andre farger og et annet inntrykk, samt hjelper på humøret. Planter kan også brukes til å dele opp rommet i flere avdelinger. Store planter kan settes i krukker på gulvet og danne en grønn vegg, mens små planter kan settes på bord eller hyller på hjul og lage skiller i rommet. Slik kan du lage deg et adskilt arbeidshjørne eller meditasjonsrom.