Hage som hobby

Å ha en eller flere hobbyer er viktig for å ha et tidsfordriv som ikke er bare jobb eller jobbrelatert, og som er bare din greie. Da kan du trekke deg tilbake og drive med hobbyen når du kjenner at du har behov for å være litt alene, samtidig som hobbyen kanskje gir deg ekstra fine grønnsaker å bruke i maten, strikkeskjerf og -votter som du kan selge på messe – eller en oase som du kan nyte godt av hver gang du tar turen ut i hagen. Her kan du lese mer om dette.

Å lage en hage

Med hage som hobby har du alltid noe å gjøre, selv om ikke alle hager krever like mye stell. Uten tvil vil en rosehage kreve mer jobb enn en liten leilighetshage der du bare har hekken rundt og et par blomsterbed med helårsblomster. Vil du skape en drømmeoase, bør du planlegge nøye før du starter, slik at du ikke plutselig oppdager at du har plantet konkurrerende blomster eller planter. Og sørg endelig for at ingenting kan vokse vilt i hagen din, ellers risikerer du at din kjære hobby blir en sann plage på visse tider av året. Og det er jo kjedelig dersom du må gjøre om igjen alt det du har jobbet så lenge med? Spør om råd, både fra de som selger planter, og andre du kjenner som har vakre hager.

Å ta vare på hagen

Det er ingen skam i å ha en lettstelt hage, men dersom du ønsker å bruke hagen som hobby og rekreasjon, kan det være greit å ha litt mer enn en platting og et par blomsterkrukker med stemorsblomster å by på. Kanskje kan du plante små frukttrær, og anlegge et frodig blomsterbed eller flere, pent fordelt ut over arealet? Eller foretrekker du å ha blomsterbed langs husveggen, og en viss symmetri? Det er din hage, din hobby – slå deg løs.