Populært å sykle

Mange mennesker ønsker å ha en hobby som kan gjøres på fritiden. En hobby kan være så mangt – alt fra samling på frimerker, glansbilder eller bruskorker, til hagearbeid, fisking, maling, tegning, keramikk og strikking. Alle har forskjellige interesser og forutsetninger, noe som resulterer i mange ulike hobbyer blant folk.

De siste årene har stadig flere nordmenn ønsket å ha en sunn livsstil. Så hvorfor ikke kombinere trening og hobby? Det finnes mange sunne hobbyer som involverer fysisk aktivitet. Det er for eksempel populært å sykle, en hobby som krever at du har skikkelig utstyr (som hjelm, en god sykkel og reserve sykkeldeler).

Hva kjennetegner en hobby-syklist?

For mange er nok det å sykle til jobb noe som gjøres kun fordi det er sunnere, rimeligere og mer miljøvennlig enn å kjøre bil. Det er først når syklingen blir noe du ser fram til – noe du gleder deg til – at syklingen er i ferd med å bli en hobby.

En hobby-syklist investerer gjerne i mer profesjonelt sykkelutstyr enn den gjennomsnittlige syklisten og har ikke noe imot å bruke litt penger på det beste utstyret. Det gjelder å se bra ut, ha utstyr som varer lenge og utstyr som viser de rundt deg at sykling er noe du tar på alvor.

Trening som interesse

Det høres kanskje rart ut å ha sykling eller trening generelt som interesse, men det er faktisk noe stadig flere nordmenn har. Mange ønsker å se bra ut samtidig som kroppen holdes sterk og sunn, og da er det å ha trening som hobby midt i blinken – enten det er yoga, styrketrening eller sykling.

Dersom du ønsker å være sosial samtidig som du trener, finnes det mange spennende gruppeaktiviteter som lar deg trene sammen med andre. Dermed kan du diskutere interessen din med likesinnede. Eksempler på sosiale treningsformer er fotball, håndball, yoga, basketball, golf, roing eller volleyball. Eller hvorfor ikke gå tur i skog og mark med en venn?