Hudbehandlinger

Er du blant dem som liker å ta vare på deg selv og huden din, så vet du allerede hva hudbehandlinger er. Det finnes utallige typer behandlinger der ute, men vi skal se litt nærmere på enkelte av disse. En av disse behandlingene er en behandling som heter kjemisk peeling.

Kjemisk peeling er en nyttig og populær behandling som gir deg «ny» hud. Den reparerer ulike hudskader som for eksempel akne og rynker, og fornyer huden din. Dette blir utført av en hudterapeut eller sykepleier som er utdannet og kurset innenfor behandlingsmetoden som blir utført. Det anbefales å ta en kur med seks til ti behandlinger.

Aknebehandling

Akne er noe veldig mange sliter med, og det er en betennelsessykdom i huden. Det er mange årsaker til dette, og det finnes også forskjellige typer akne som krever forskjellige typer behandling. For et bra resultat kan det være greit å ha en kjemisk peeling, sammen med et medisinsk hudpleieprogram.

Når du har gjort en behandling, så er det veldig viktig å være forsiktig i ettertid. For å få synlige resultater bør du holde deg unna sol. Vedlikeholdsarbeidet er like viktig som selve behandlingen, og det har også en forebyggende effekt. Daglig hudpleie i tillegg til behandlingene er viktig, for å kunne holde på resultatet.

Solskadet hud?

Er du en av dem som har solskadet hud, så er du absolutt ikke alene om det. Er du ofte eksponert for solen, vil huden din ta skade av dette. Sol fremskynder også aldring. Basert på hvor solskadet din hud er, vil du få tilpasset en behandling som passer for deg og din hud.

Det starter med at du får en kjemisk peeling, som er utarbeidet for hud som er skadet av solen. Utover dette må du passe på å bruke solbeskyttelse. Dette vil ikke stoppe aldringsprosessen, men ved jevnlige peelinger og god hudpleie gjør du det du kan for å bremse ned aldringen av din hud.

Ulike peelingmetoder – også til hjemmebruk

Det lønner seg å kjenne til sin egen hudtype, for å få best mulig ut av peelingen. Du kan peele huden din både mekanisk, med syrer eller enzymer. Disse tre hovedgruppene er de du bør se etter, når du skal finne de perfekte produktene for peeling – slik hudterapeuter selv vil anbefale deg. Det anbefales å peele huden opptil to ganger i uka dersom du har vanlig eller kombinert hud, avhengig av hvilken årstid det er.

AHA-peeling med syre vil kunne gi deg bedre hudkvalitet. Den rene og mekaniske peelingen vil på sin side kun virke på overflaten, noe som gir deg mer glød raskere. Dette vil hovedsakelig stimulere til dannelse av nye og friske hudceller, uten å endre kvaliteten på de nye cellene. Når det kommer til enzym-peeling, kan du forvente en veldig skånsom behandling som ikke virker noe særlig i dybden – noe som er perfekt for sensitiv hud.