Det er gøy å ta vare på utseendet

Vi har nok alle vært igjennom perioder i livet hvor utseendet har fått oss til å føle oss dårlig. Selvtilliten og et godt selvbilde kan ikke alltid være på plass, men det er heldigvis mye som kan gjøres for å føle seg bra i egen kropp. Dessuten er det viktig å ta vare på seg selv – vi aldres stadig, og prosessen går raskere enn du tror. For å opprettholde et sunt og ungt utseende så lenge som mulig må du derfor ta grep allerede i dag.

Sminke

Sminke får oss til å føle oss vel, og det forbedrer utseendet vårt eller fremmer de elementene vi liker aller best ved oss selv. De aller fleste jenter bruker sminke daglig – noen bruker mye, mens andre bare fremhever enkelte elementer ved eget utseende. For mange er dessuten sminke mer enn en hverdagsrutine – det er en hobby, og en livsstil. Det finnes uendelig med tips og triks til hverdagssminke, og det er vanskelig å ikke la seg friste til å bruke sminke.

Når huden aldres

Etter hvert som årene går vil imidlertid huden forandres, og den ungdommelige, rynkefrie huden går gradvis over til å bli slappere, mer ujevn og rynkete. Noe du også kan oppleve når du blir eldre, er at øyelokkene blir slappere. Dette kan påvirke måten du ser ut på – du kan se trøttere ut enn tidligere, og på grunn av sigende øyelokk kan du faktisk også begynne å se dårligere. I dag finnes det flere løsninger på problemet, med alt fra ansiktsbehandlinger til kremer og kirurgiske inngrep.

Tenk deg godt om

Dersom du er misfornøyd med eget utseende må du også jobbe med innsiden og lære seg å akseptere egen kropp. Det hjelper ikke å fikse utsiden, om innsiden aldri blir fornøyd – noe som ofte er tilfellet. Derfor skal du tenke deg godt om før du foretar et kirurgisk inngrep, det vil være noe du ikke kan ta tilbake i fremtiden.